Wij, Jolanda Hellings van 2Support en Daniëlle van Bakel van Scoren met Daniëlle van Bakel, zijn twee zakenvrouwen die keihard zijn geconfronteerd met kanker. Helaas verloren wij respectievelijk onze beste vriendin en levenspartner aan deze rotziekte.

Wist je dat jaarlijks 116.000 Nederlanders kanker krijgen en daarvan 50.000 mensen overlijden? 1:3 mensen krijgen in hun leven te maken met kanker. Dat zijn hele pittige cijfers, die de noodzaak van gericht kankeronderzoek duidelijk aantonen!

Ons persoonlijke verhaal

Jolanda: ”Sinds 2017 heeft mijn leven een hele andere wending genomen, waarop ik mijn levensstijl en toekomstbeeld heb aangepast. Op 23 oktober 2017 liet mijn vriendin Evelien weten dat ze niet meer in jaren, maar alleen in weken/maanden mocht denken. 2,5 week later overleed ze aan de gevolgen van kanker en heb ik zelfs geen afscheid meer van haar kunnen nemen. Na het overlijden van Evelien heb ik direct in het weekend erna een reis naar Amerika geboekt. Samen met mijn kinderen. Dit alles onder het mom ‘nu kan het nog, dus waarom niet nu’. Het was een prachtige vakantie waaraan ik een heleboel fijne herinneringen heb overgehouden. In deze moeilijke periode heb ik veel steun gehad van dierbare vrienden waaronder Daniëlle van Bakel, schrijfster van het boek ‘Mijn leven is een sportveld’. En toen ontstond onze gezamenlijke droom.

Daniëlle: ”Ik ben in mijn leven zowel mijn ouders, als zwager en diverse vrienden verloren aan kanker. Het meeste heeft de zware ziekteperiode en het overlijden van mijn levenspartner Sophie erin gehakt. Met haar ben ik 35 jaar samen geweest en sport was onze gezamenlijke passie. Het was heel pijnlijk te ervaren dat je dierbare qua gezondheid telkens een stap terug moest doen. Machteloos voelde ik me. Zij redde het uiteindelijk niet. Het verwerken van haar overlijden kostte veel kruim en deed mij meer dan ooit beseffen, dat je elke dag moet genieten van je leven, in het vandaag. In mijn biografie ‘Mijn leven is een sportveld’ heb ik hieraan uitgebreid aandacht besteed. Om actief bij te dragen aan kankeronderzoek, werd ik eerste donateur en later ere-ambassadeur van het Radboud Oncologie Fonds. Zij zijn gevestigd in het Radboudumc te Nijmegen. Fondsenwerving is een uitdaging en geeft me een enorme voldoening!

Om deze persoonlijke redenen hebben wij vanuit ons hart geheel belangeloos een donatie actie opgezet om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Lees hierover alles op de volgende pagina’s!

Hartelijke groet.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of als u hieronder op "Accepteren" klikt, stemt u daarmee in.

Close