Iedere maand nemen we een kijkje in de keuken bij één van onze klanten en zetten wij deze in de spotlight door middel van een oriënterend interview. Deze maand zijn wij op bezoek geweest bij Wicher Harmsen, werkzaam bij Profit Consulting businessunit Eindhoven.

Waar staat je bedrijfsnaam Profit Consulting voor?
Profit staat voor Professionals in Technology en we richten ons op de ontwikkeling van software.

Wat is jullie visie?
Ik vind het belangrijk dat wat we nu doen we vooral moeten vasthouden waarin we verder excelleren en groeien. Daarnaast blijven we op zoek naar nieuwe kansen in de markt.

Wat doet Profit Consulting?
Jarenlang hebben wij alleen technische c.q. wetenschappelijke software voor high-tech systemen ontwikkeld. Hiermee werden deze apparaten vaak sneller, preciezer en/of goedkoper. Tegenwoordig ontwikkelen wij ook steeds meer oplossingen voor de ‘Cloud’.

Noem een vier zaken die kenmerkend zijn voor jullie bedrijf?
Gespecialiseerde kennis, passie voor techniek, mensgericht, niet alleen denken maar ook doen.

Hoe zijn jullie ontstaan?
Profit Consulting is opgericht in Apeldoorn in 1998. Inmiddels hebben wij ook vestigingen in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. De vestiging Eindhoven bestaat sinds 2006.

Hoe is de samenwerking met 2Support ontstaan?
Eén van de medewerksters had koud gebeld. Wij hadden indertijd een receptiedienst waar we minder tevreden over waren. Bereikbaarheid bij afwezigheid vond ik belangrijk en 2Support kreeg ik de mogelijkheid om ook secretarieel werk uit te besteden. Zodoende heb ik besloten om te gaan samenwerken met 2Support.

Welke werkzaamheden verricht 2Support voor Profit Consulting?
Telefoonbeantwoording, maken van afspraken / agendabeheer

Waarom koos Profit Consulting voor 2Support?
Het dienstenpakket van 2Support is uitgebreider en flexibeler. Voor een startend bedrijf is het makkelijk bij en afschakelen.

Heb je een persoonlijke werkervaring die je wilt delen?
De samenwerking met een vaste kracht binnen 2Support voor het maken van afspraken vond ik erg prettig. In het begin heb ik wat meer kunnen delen over de wereld waarin Profit zich bevind. Het is allemaal wat minder formeel, dus er mocht van mij al snel getutoyeerd worden. Dat was wellicht even wennen, maar met een vaste hulp is dat allemaal goed in te regelen.

Wat vind je het leukste in je werk?
Ik help graag klanten. Maar ook richting de medewerkers vind ik het erg belangrijk dat zij ‘op hun plek’ zitten. Wanneer je zo beide partijen bij elkaar kunt brengen haal ik daar veel satisfactie uit.

Wat vind je het minst leuke aan je werk?
Als zaken op salesvlak niet lopen zoals je dat gehoopt hebt.

Hoe verminder je jouw werkdruk?
Ik schakel bij drukte 2Support in voor het maken van afspraken en we schakelen de telefoon door. Als het een structureel probleem is, moet je een andere oplossing vinden. Tijdelijke werkdruk vang ik zelf op.

Wat is de eerste grote opdracht of klant die je binnen gehaald?
Voor de vestiging in Eindhoven is dat ASML geweest waarvoor in 2007 een raamovereenkomst is afgesloten. Een geweldige opstart van Eindhoven in 2006!

Heb je een persoonlijke anekdote die je wilt noemen?
Niet zozeer een anekdote, maar wel een motto wellicht. Ook al heb je tegenslagen, gewoon doorgaan! Er volgt altijd succes.